Raz, dwa, trzy... i gotowe!
W stajni pamiętali, czego unikam, więc dostałam własną wersję tego ciasta (z mąką bezglutenową, mlekiem od soi). Fajne. Gąbczaste ale nie mokre. I takie szybkie! Przecież zagotowanie wody trwa dłużej!
1 jajko
4 łyżki mąki
3 łyżki cukru
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w łyżce wody
3 łyżki mleka
3 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko wymieszać.
Przelać do miseczki o średnicy 15 cm.
Piec 3 minuty w ustawieniu "high".
Można posypać cukrem cynamonowym.
poniedziałek, 2 kwietnia 2012
Ciasto trzyminutowe
Etykiety:
ciasto,
mikrofalówka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz