w garnku rozpuścić:
250 g ciemnej czekolady
150 g czekolady mlecznej
175 g masła
4 łyżki złotego syropu (lub miodu)
odstawić do lekkiego przestudzenia
osobno przygotować:
150 g potłuczonych orzechów brazylijskich
(włożyć do torebki i ubić czymś ciężkim)
200 g potłuczonych herbatników (j.w.)
150 g kandyzowanych wisienek
125 g pianek marshmallows
wmieszać suche do mokrego
przełożyć do sporej formy
(może być jednorazowa blaszka)
schłodzić w lodówce
pokroić w kwadraty
posypać cukrem pudrem
układać na półmisku
Przepis Nigelli Lawson.
Prosty, niewymagający pieczenia, wesoły.
czwartek, 31 grudnia 2009
Wyboista droga
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz