Patrzę do Warzywnego Koszyka - po trochu wszystkiego. Hmm...
w garnku rozgrzałam trochę masła
wrzuciłam pół posiekanej cebuli
kilka pokrojonych ząbków czosnku (5 - 6)
kilka ziarenek pieprzu
jak zaczęły ładnie pachnieć
dorzuciłam pół obranej, odpestkowanej i pokrojonej w kostkę dyni piżmowej
dwie marchewki pokrojone w plasterki
pomieszałam, dałam się lekko miejscami podrumienić
wrzuciłam trzy pokrojone w kostkę ziemniaki
zalałam warzywa (tylko tyle, aby je przykryć,
ale to zależy, czy chcemy mieć krem czy zupę)
i gotowałam do zmięknięcia
posoliłam
dodałam jeszcze 2 posiekane ząbki czosnku
i zmiksowałam
Gęste, łagodne, smakowite, zdrowe.
Kolendra się ładnie wpasowała.
poniedziałek, 30 listopada 2009
Krem z warzyw
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz