Kolejny jesienny kolor - pomarańczowy, dyniowy.
Zupa szybka, prosta, pyszna.
kawałek dyni obrać ze skóry, oddzielić pestki
pokroić w kostkę (raczej małą - to przyśpieszy gotowanie)
w garnku podgrzać odrobinę masła
wrzucić dynię
chwilę podsmażyć
doprawić gałką muszkatołową
zalać wodą - żeby tylko przykryła dynię
gotować, aż dynia zmięknie
a wtedy rozgnieść ją widelcem
(albo innym sprzętem)
zupę posolić, popieprzyć
dolać mleka do smaku
i podawać gorącą
Wciąga.
poniedziałek, 21 września 2009
Ekspresowa zupa dyniowa
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
mniam
az mi się zacierki przypomniały z dynią!
Zacierki z dynią? Napiszesz coś więcej?
Prześlij komentarz