½ kostki masła
¾ szklanki śmietanki kremówki
(z lodówki)
¾ szklanki orzechów laskowych
4 łyżki kakao
1 łyżka cukru waniliowego
¾ szklanki cukru pudru
1 i 1/3 szklanki mleka w proszku
1 opakowanie polewy do ciast
o smaku białej czekolady
piekarnik nagrzać do 150 st. C
masło rozpuścić w rondelku
ostudzić
orzechy wysypać na blachę
włożyć do piekarnika na 10-15 min.
wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki
>>>
śmietankę ubić z cukrem pudrem
cukrem waniliowym
do sztywnej dodawać powoli stopione masło
mleko w proszku, kakao
na koniec dodać orzechy i wymieszać łyżką
blaszkę do ciasta
wyłożyć pergaminem
polewę do ciasta przygotować
wg przepisu na opakowaniu
wlać do blaszki
poczekać aż zastygnie
i stwardnieje
rozsmarować na wierzchu masę
wstawić do lodówki
na co najmniej 2 godziny
ciąć na kawałki
poniedziałek, 27 kwietnia 2009
Gopinath
Etykiety:
słodkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz