200 g gorgonzoli
300 g krótkiego makaronu
duża cebula pokrojona w kostkę
posiekany ząbek czosnku
¾ szklanki kremówki
50 g tartego parmezanu
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
makaron ugotować al dente
na oliwie zeszklić cebulę
dodać czosnek
lekko zrumienić
wymieszać: makaron, cebulę, czosnek, pokruszoną gorgonzolę, połowę parmezanu
naczynie żaroodporne wysmarować oliwą
wsypać makaron
zalać śmietanką
posypać resztą parmezanu
zapiekać w gorącym piekarniku
aż zacznie bąblować
zrumienić parmezan opiekaczem
można dodać garść
orzechów włoskich
poniedziałek, 27 kwietnia 2009
Makaron zapiekany z niebieskim serem
Etykiety:
danie główne,
makaron,
pieczenie,
ser
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz