to wariacja na temat pasty dhal
łagodna, słodka, podszyta smakowitością przypraw
przez noc
namoczyć czerwoną soczewicę
umyć pod bieżącą wodą
rozgrzać patelnię
położyć topione masło
wrzucić soczewicę
mieszać drewnianą łopatką
- aż zblednie
dolać wrzącej wody
długo gotować i odparowywać
wodę w miarę potrzeby uzupełniać
na małej patelni
rozgrzać topione masło
dodać nasiona kolendry i kuminu
kiedy zaczną skakać
dosypać na krótko kurkumy
do przypraw dodać
łyżkę pasty soczewicowej
wymieszać
razem dodać do pasty
dodać sól i pieprz
dolać mleka kokosowego z puszki
zagotować
dosypać świeżej kolendry
poniedziałek, 27 kwietnia 2009
Zupa z dhal z mlekiem kokosowym
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz